Recursos
- Quin és el paper d'una biblioteca 2.0?
- Quins són els seus àmbits d’actuació?
- Quins són els punts febles i els forts de la nostra biblioteca 2.0?
- Quines són les eines més adients per desenvolupar la biblioteca digital?
- Com ho hem de fer per crear i compartir arxius?
- I per participar i col·laborar amb la biblioteca?
- Quines són les xarxes socials que podem utilitzar?
Pautes per a les biblioteques d'infantil, primària i secundària per facilitar l'organització dels documents i la localització a les prestatgeries d'una forma sistemàtica i amb uns criteris unificats. La utilització d'aquest document és millor fer-la d'acord amb la biblioteca pública de l'entorn.
Els pictogrames permeten identificar d'un sol cop d'ull la temàtica dels documents. Utilitzats en els llibres de coneixements del fons infantil els ajuden durant el seu creixement a reconèixer-los més ràpidament i relacionar-los amb la Classificació Decimal Universal o CDU a mesura que van fent-se més grans
La biblioteca escolar ha de proporcionar als usuaris i usuàries un entorn funcional i atractiu que n’afavoreixi i en potenciï la funció educativa. L’espai ha de permetre la convivència de les diverses funcions de la biblioteca escolar com espai de trobada, espai formatiu i espai per compartir lectures i treballar amb la informació.
L’Epèrgam no permet fer l'estadística del préstec. És a dir no té una funció pròpia que permeti a una escola o institut saber quins llibres han llegit els seus alumnes o quin podria ser el top ten de les lectures al llarg del curs. Però, hi ha un procediment per saber quins llibres ha llegit un alumne o ha utilitzat un docent al llarg d'un curs.